Denne uka har vi vært så heldige å få ha Oljin som arbeidsukeelev på biblioteket, kulturskolen og kulturhuset i Modum! Hun har blant annet anbefalt ni av sine yndlingsbøker!


Forslag av noen av bøkene ungdommer eller barn burde lese!

  1. The Selection (1 og 2) av Kiera Cass

Du burde lese denne boka, på grunn av at du kan lære hvorfor noen forlater alt de har for en gutt. Noen ganger hvis du vil finne din kjærlighet så gjør du alt. (kjærlighet får deg til å gjøre ting du ikke har gjort).

  1. Rubinrød av Kerstin Gier

Du burde lese denne boka, så du kan vite hvorfor du burde bruke tiden din i noe som ikke fortjener, og at hjemligheter kan ikke gjemmes fra de du er nær i.

  1. Dyremaneren (1- 2) av Jacob Grey

Hvis du leser denne boka så vil du vite at dyr er som mennesker. Alt her i verden har følelser, dyr er en av dem og føler alt.

  1. Tunneler (1-6) av Rodrick Gordon

Du burde lese en av disse bøkene. Det er 6 av dem, og det er spennende fordi det skjer så masse spennende.

  1. Archie Greene og Alkymistens forbannelse av D. D. Everest

De som liker mysterier er denne boka perfekt for den fordi hele boka handler om mysterie.

  1. Samuel Sekel (og flukten fra Paris) av Tina Trovik

Når vi hører mysterier får vi lyst til og utforske. Men hvis du ikke har mysterier hjemme, på skole eller andre steder så vil denne boka få tankene dine til å tenke mystisk og ha mystiske ting i dine tanker. Du vil finne ut hva egentlig er for deg.

  1. Skjebnevalget (1 -2) av: Veronica Roth

Du burde lese skjebnevalget fordi den handler om valget av skjebnen man selv bestemmer og tar. Og en av dem som må ta er Cyra og Akos.

  1. Nevermoor (1- 2) av Jessica Townsend (det finnes norsk variasjon av den og)

Denne boka burde barn lese, fordi den gir bedre fantasi av de valga du tar og hvordan du burde tenke før du gjør ting.

  1. Nordlys av Malin Falch

De som liker Nordlys og vil ha lett språk, fargete bilder og lett å forstå så burde du lese denne boka. De som ikke har sett Nordlys eller ar sett, er det samme for at når du ser den du ser bare et mektig og fint lys. Mens når du leser om den så vet du egentlig hva den er, hvor mektig den er, hvor stor den egentlig og hva den gjør. Boka er også bra for at fargene gir glede, bildene gir spenning og skriften er lett å forstå.

Kom og lån fra Modum Bibliotek, for at de har bøker som passer for deg. Og du vil like det.  Og ikke glem å les en av disse bøkene jeg har fortalt om bøker som er like spennende som live ditt. Om du ikke har et spennende liv, les og lag din egen spenning.