Vanlige spørsmål

Dette er spørsmål vi ofte får om våre nettsider. Trykk på spørsmålet for å lese svaret.

Finner du ikke svar på det du lurer på? Ta kontakt!

Bruk lånekortnummeret ditt og PIN-koden din for å logge inn. Du kan bruke din gamle PIN-kode hvis du allerede har opprettet en. Trenger du en PIN-kode? Kom innom oss!

Klikk på den gule «Logg på»-knappen øverst til høyre på siden. Skriv inn lånekortnummeret ditt i den øverste boksen og PIN-kode i nederste boksen. Klikk på OK.

OBS! Husk stor N når du taster inn lånekortnummeret.

Lånekortnummeret er på baksiden av lånekortet ditt, under strekkoden. PIN-koden er fire sifre.

Ta med deg ID med bilde, og kom innom oss i skranken i åpningstiden. Det er gratis å få lånekort hos.

Det er viktig at du stenger lånekortet ditt hvis du mister det. Du er ansvarlig for alle lån på kortet ditt, selv om noen andre bruker det.

Du kan stenge kortet ditt ved å kontakt oss eller på «Mine sider». Logg inn med lånekortnummeret og PIN-koden din. Deretter går du inn på «Mine sider» og klikker deg inn på «Min profil» der. Et nytt lånekort koster 20,-

Dersom du har glemt PIN-koden din kan du enten komme innom oss for å få en ny, eller du kan gjøre det selv her på nettsiden. Når du skal logge inn kan du trykke på knappen «Har du glemt PIN-koden?», og du vil bli guidet gjennom hvordan du resetter PIN-koden.

Når du har funnet en bok du vil låne i katalogen, klikker du på bokens tittel hvis du er i resultatlisten. Når du blar ned til der det står «Tilgjengelighet», ser du hvor vi har denne tittelen. Står det både Modum, Sigdal, Eggedal og Krødsherad finnes den ved alle våre bibliotek. Får du ikke opp noen av stedene, er du mest sannsynlig inne på en e-bok. Gå tilbake til søkeresultatet og velg et annet eksemplar. 

Til høyre for bibliotekene ser du om tittelen finnes på hylla hos oss eller ikke. 

Når du finner en bok du vil reservere, må du gå inn på selve siden om boken. I resultatlisten over søk, betyr dette at du på trykke på bokens tittel. Til høyre for informasjonen om boken finner du tre knapper, hvor en av dem er «Reserver»-knappen. Når du trykker på denne får du opp noen valg.

 

Hvis du trenger boken kun i en spesifikk periode, kan du velge når reserveringen skal være gyldig fra og til. Dette kan være praktisk hvis du skal reise bort, og ikke ønsker at reserveringen skal tre i kraft før du er tilbake. Dersom det ikke har noe å si kan du la disse feltene stå som de er, og reserveringen vil være gyldig i 1 år fra reserveringsdato. Trykk «Lagre» og du vil få en beskjed over bokens tittelen om reserveringen din er i orden eller ikke.

Husk at du må trykke deg inn på selve boken for å få reservert den. Får du ikke opp «Reserver»-knappen, kan det hende du er inne på en e-bok. Dette ser du lett ved å sjekke «Medietype» ved siden av bokens bilde. E-bøker kan ikke reserveres på disse nettsidene, det må du gjøre inne i BookBites-appen. 

Hvis du vil fjerne en reservering går du inn på «Mine reserveringer» under «Mine sider». Da kommer det opp en liste med alle dine reserveringer. For å fjerne en eller flere reserveringer markerer du den lille avkryssingsboksen til venstre for tittelen du vil fjerne. Over listen med reserveringer finner du en rad med en valgene Skriv ut, Merk alle, Opphev alle, og Fjern.

For å slette de valgte reserveringene trykker du på fjern. Du får da opp en dialogboks hvor du får spørsmål om du vil slette reserveringen, hvor du svarer «OK». Dersom alt gikk i orden vil du få en beskjed om at reserveringen din ble slettet.

For å fornye dine lån må du gå inn på «Mine lån». Der får du opp en liste med alle dine aktive lån. 

Under «Status» vil du få opp en grønn «Forny»-knapp dersom det er mulig å fornye tittelen. Du kan bare fornye en tittel én gang om dagen, og du har mulighet til å fornye den tre ganger. Dersom noen står på venteliste på den lånte tittelen, vil du ikke ha mulighet til å fornye den. 

For å fornye alle eller flere lån, kan du markere de du vil fornye i markeringsboksene, og trykke på knappen «Forny lån» til høyre over listen. 

Hvis du ønsker å ha en oversikt over hva du har lånt tidligere, må du aktivere lånehistorikken. Da logger du inn på "Mine sider". Gå inn på "Min profil" og velg "Min konto på Midt-Buskerud". Kryss av for "Lånehistorikk aktivert". Systemet vil da huske dine lån fra tidspunktet du aktiverte lånehistorikken.

Du betaler gebyret i skranken, enten med kort eller kontant.

Søk

Språkvelger