Babettes gjestebud – kommer til biblioteket i Vikersund torsdag 28.november kl. 18:30
Forestillingen har fått strålende kritikker både fra presse og publikum. Oppland Arbeiderblad skrev blant annet at Uthaug burde hatt Oscar for sin tolkning og gjennomføring 🙂

Babettes gjestebud av Karen Blixen er en av  hennes store humoristiske og dyptgripende noveller. Den kom i samlingen Skjebneanekdoter i 1958.
Babette er flyktning fra Paris. Hun kommer til et lite bygdesamfunn i Norge, og blir innlosjert hos to voksne ugifte og strengt pietistiske søstre. Her blir Babette kokk, og lærer å lage velling, kålrotstappe og potetklubb. Søstrene formaner henne også om at «Mat er kun for å gi næring, ikke for nytelsens skyld.»
Babette blir hos søstrene i 14 år. Men før franske Babette kommer til Norge, var hun kjøkkensjef på en av de mest eksklusive restaurantene i Paris, noe søstrene selvsagt ikke vet noe om. Hvordan historien utvikler seg, får du se når du kommer på forestillingen. Skuespiller Gro Ann Uthaug, som fikk kulturprisen i Østre Toten i 2018 fremfører stykket alene, og spiller hele 9 forskjellige roller i løpet av forestillingen. Hun har også tilrettelagt novellen for scenen. Varighet 75 minutter.
Billetter kr.100 inkludert bevertning.