Biblioteket er ikke bare et sted der bøker, filmer og andre materialer kan lånes og leveres, det er også et sted man kan oppholde seg og kunne føle seg hjemme. Kanskje korona har gjort at det er lenge siden du besøkte biblioteket, eller kanskje du nå skal besøke det for første gang? Her kommer en oversikt over ting du kan gjøre og bruke på biblioteket i Vikersund!

Leseplasser og PC-plasser

På biblioteket i Vikersund finnes flere leseplasser og hyggelige lesekroker i begge etasjer, der alle som vil kan sitte og fordype seg i en god bok, gjøre skolearbeid eller bruke egen bærbar PC. Bruken av disse krever ingen reservering og kan brukes gjennom hele åpningstiden. Vi har også to stasjonære datamaskiner i første etasje som kan brukes til å surfe på nett. Disse er også koblet opp til en skriver der man kan skrive ut til 5 kr per ark.

Møterom

I andre etasje har vi et møterom som kan reserveres for bruk. Rommet kan også brukes som en stille lesesal dersom man ønsker det. Du kan ta kontakt med oss i skranken eller over telefon for å reservere rommet.

Playstation-krok

I ungdomsavdelingen i første etasje har vi en sofakrok med en TV-skjerm tilkoblet Playstation. Her kan man spille spil som lånes ut på biblioteket. Vi har FIFA, Minecraft og mange andre spill. Ta kontakt med en bibliotekar om du ønsker å benytte deg av spillkroken!

Barneavdelingen

I første etasje finner du barneavdelingen, der barna kan få utforske og utfolde seg med et stort utvalg bøker, lydbøker og sangbøker. Her finnes sitteplasser, puter og mange muligheter for å sette seg ned for en hyggelig lesestund.

Aviser og tidsskrift

Ved inngangen til biblioteket finner du de nyeste utgavene av flere lokalaviser, Aftenposten, Dagsavisen, Klassekampen m.m. Avisene kan ikke lånes med hjem, men kan leses i biblioteklokalet. Vi har også en betydelig samling tidsskrifter, der de nyeste utgavene kun kan leses i biblioteket og eldre utgaver kan lånes med hjem.

Spør oss i skranken

Husk at vi alltid er tilgjengelige i skranken hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til å finne noe. Vi hjelper deg med lånekort, å finne boka du leter etter, bestille fjernlån fra andre bibliotek og mye annet. Les mer om lånereglene våre her.

Selv om denne oversikten hovedsakelig gjelder biblioteklokalene i Vikersund, er prinsippene de samme for de andre filialene våre. Vi gleder oss til å se deg!