This image requires alt text, but the alt text is currently blank. Either add alt text or mark the image as decorative.I disse tider hvor reising er vanskelig ønsker Litteraturhuset i Oslo å tilby en ekslusiv strømming av enkelte arrangmenter til folkebibliotek over hele landet.  Først ut i høst er et av de store navnene i den norske bokhøsten: Vigdis Hjorth. Midt-Buskerud bibliotek Modum strømmer dette direkte, så kom til Vikersund!

I Hjorths nye roman Er mor død kommer en kunster av internasjonalt format, Johanna, tilbake til Norge etter tretti år i utlendighet. Da hun i sin tid forlot landet, skapte det splid og uvennskap i familien. En stor utstilling er nå under oppseiling i hjemlandet, en som skal vise fram hele hennes kunstnerskap. Blant bildene er også de som en gang skapte så sterke reaksjoner hos familien.

Er mor død kretser rundt savn, mulighetene for forsoning, og familierelasjoner i spenn mellom det som var og der man er nå. Moren tar ikke telefonen når Johanna ringer. Og i sine forsøk på å nærme seg, tar Johanna i bruk uventede, utradisjonelle metoder.

Hjorth har i den siste tiden fått omfattende internasjonal oppmerksomhet for romanen Arv og miljø, som blant annet har blitt nominert til den høythengende National Book Award. Som i flere tidligere titler (Hva er det med mor, Tredje person entall og Arv og miljø) undersøker hun i denne romanen smertepunktene i nære relasjoner, mens litteraturen, kunsten og filosofien heldigvis aldri er langt borte.

Hjorth skulle opprinnelig møtt kritiker og journalist i Weekendavisen, Klaus Rothstein, til samtale, men grunnet koronarestriksjoner vil han i stedet bidra med en kort innledning digitalt. Deretter møter Hjorth forfatter og journalist Marte Spurkland til samtale.

Det er begrenset med plasser, så det lønner se å være tidlig ute. Vi følger smittevernreglene nøye, og alle sitter på god avstand.